top of page

PETITA HISTÒRIA DEL CASAL

El Casal català de Tenerife es va constituir legalment el 6 de juliol del 2007 en una trobada informal entre catalans residents a l'illa. Cal tenir en compte però, que des de molt temps enrere un grup de persones, algunes de les quals duia més de 30 anys residint a Tenerife ja es trobaben per recordar, parlar la seva llengua o menjar els productes de la terra.
 
Un d'aquests homes va ser el maleurat Felip Escamilla, "Felip El Pagès", que des del seu restaurant Magnolia, a El Puerto de la Cruz, va ser un pilar fonemental en aquestes trobades i també en la creació i constitució legal de l'assossiació.
 
Amb el pas dels anys, els catalans residents a l'illa ens han anat coneixent i actualment l'entitat compte amb gairebé 100 associats i el nostre objectiu és seguir creixent.
 
Des del Casal duem a terme diferents activitats per promocionar i exportar la cultura i tradicions catalanes, des de cantades d'havaneres, exposicions com "Gaudí, un univers" que va recórrer diferents indrets de l'illa i també altres illes de l'arxipèlag, passant per la celebració de la festa de Sant Jordi amb el repartiment de roses i punts de llibres als estrangers que visiten l'illa.
Des de la nostra creació hem anat realitzant activitats de divulgació cultural com ara xerrades
i trobades amb personatges de diferents àmbits de la cultura, l'esport o l'economia. A més a més
cada any s'organitzen un seguit d'activitats gastronòmiques seguint les tradicions catalanes: calçotades, castanyades, cargolades, dinars de Nadal i Sant Joan,...
 
Però, si hem de destacar una de les activitats de les que ens semtim més orgullosos és l'organització de cursos de llengua catalana. Des de 2012, any en què vam començar, sempre han tingut una molt bona acollida i acceptació. A la primera edició d'aquests cursos hi van participar més de 60 alumnes de les illes motivats per diferents raons.
 
Hem tingut diferents seus socials al llarg de la nostra història (Instal.lacions del Golf del Sur a San Miguel d’Abona, Local C.C. Patio Canario d’Adeje, …).
L’oficina de contacte actualment és a l’Avinguda Ernesto Sartí – C.C. Parque Royale, L.22-23, d’Adeje (38660).
L’adreça de correu electrònic és : casaltenerife.cat@hotmail.com
 

 

 

 

bottom of page